tirsdag den 22. januar 2013

Uhmm, min nye favorit-salat

Dejlige rødkål uden jul :-)


Jeg har længe sværget til Claus Meyers Salatbog, når jeg skulle finde ny inspiration, noget af det gode ved den er at den er opdelt efter årstider.
Forleden skulle vi have hele svigerfamilien til middag, - langtidssteget rådyrkølle!! Jeg faldt over Meyers rødkålssalat med, feta, soltørrede bær og ristede mandler, den er simpelthen skøn. Perfekt til både rådyrkøller, pizzarester og madpakken.
Man kan ikke købe tørrede kirsebær i Auning krat og omegn, som opskrifter foreskriver, men det går fint med tørrede tranebær og blåbær.
Det der gør at både børn og voksne nyder salaten med velbehag er at man først rører den fintsnittede kål med lidt salt og lige lader det stå en halv time, så går det "kålede" ligesom af kålen :-)

tirsdag den 1. januar 2013

December to remenber ...


Helt på bagkanten af december 2012 får jeg så skevet et indlæg .. men det gav ikke mening før nu, og nu har jeg jo besluttet at bloggen er til det meningsfulde!
Jeg kommer ofte i december til at slå et lidt for stort brød op .. ville alt for meget på for kort tid, og i år var øvelsen at undgå den fælde. Det var sin sag, da vi havde lovet at lægge hus til fejring af farfars 70 års fødselsdag for hans søskende,  børn og børnebørn = 24 glade gæster :-)
Jeg valgte i år derfor IKKE at starte december med at købe ind, til alt det jeg bøhøvede for at sy julegaver til nevøer og niecer, i stedet købte jeg ind når jeg havde tid, - og det betød så mindre stress over stofbunken og altså kun 2 lave-gaver fra tante P denne jul.
Julebag og konfekt blev der traditonen tro fabrikeret i stor stil :-), og da alle drengene er ret begejstrede hjælpere med søde sager, når vi sjovt nok altid den del uden andre problemer end mavepine.
Juledage er et kapitel for sig i min storfamilie med mange børn i alle aldre, så der var fart på både den 24. og 25. dec, men så røg vi også helt ned i tempo resten af julen. Jeg fik strikket min cardigan færdig, - næsten!!! Den forventer jeg faktisk snart at kunne trække i på en kold januardag.