onsdag den 21. november 2012

Meningsfuld madlavning med Magnus

Vores store dreng Magnus har en formidabel dansklærer, som finder på alle mulige ting de kan lave. En af de aktivitetet Magnus var særlig glad for, var da de skulle i skolekøkkenet og lave porresuppe med hjemmelavede brødcrutonner.
Magnus kunne opskriften helt udenad, da han kom hjem fra skole. Og siden har han lavet den flere gange til resten af familiens store fornøjelse.
Madlavning er en af mine yndlingsaktiviteter, og heldigvis holder drengene også meget at at være kokke.


Hæklerier og hygge

Jeg har nærmest altid kunnet hækle, i hvert fald siden min faster lærte mig at hækle firkanter ud af, - som jeg husker det, optrevlet gultæppe. Dog er det de sidste mange år mest blevet brugt til kanter på strikketøj eller stropper. I blogverden vrimler der til gengæld med fine hækleprojekter, så jeg har taget fat om hæklenålen  igen, og hækler flødeboller, kirsebær osv til diverse gaver... Min godeste syveninde, som jeg har opgiver at lære at strikke!! , vil også hækle. Og en fredag aften med ungerne parkeret foran tv blev det til en hel hårbøjle :-)




Jeg forstår godt at kvinder tidliger mødtes i nørkleklubber, det er så skønt at sidde sammen og fingerere med noget håndarbejde også bare lade samtalen løbe. Det er både det store og det små vi får vendt i løbet af sådan nogle timer, og det giver mening :-)

Mon ikke også vores oldemødre vendte løst og fast, stort og småt når de strikkede strømper eller hæklede på en særk.
Jeg har drenge, - skønne drenge som er med på mange af mine påhit, men hækle tror jeg simpelthen aldrig jer får dem i gang med.

tirsdag den 13. november 2012

skønt glas og gensyn

I dag besøgte jeg min veninde fra gymnasietiden, - vi havde slet ikke set hinanden siden studenterfesterne, så det var altså rigtig lang tid siden!!!
Tiden er løbet afsted med børn, kærlighed, fordybelse og oplevleser og så står vi pludselig der i køkkendøren og det er 100 år siden sidst og alligevel som om det var i går, - fantastisk og meget mærkeligt.

Søs arbejder i glas, hun laver simpelthen de skønneste ting i glas, og jeg er helt forelsket i den måde hun får naturens farver i spil.

Jeg har fået en ny engel, - er den ikke skøn? Og juletræet glæder jeg mig så meget til at stille frem til jul og danse om hver dag.
Tjek hjemmesiden
http://www.sannesoesdesign.dk/79042346?i=60155949